städ, tvätt och bil..

Har kört en genomgång av huset samtidigt som tvättmaskinen gick varm idag. Skön att ha det fint omkring sig igen!
Var hem till mor och far och grävde fram mormors gamla kappor, även nån från mor å en jacka från far. Behöver inte gå på några loppisar, det är bara att gå hem till mor å fars källare. Men nu har mamma fått för sig att hon måste rensa ut, dumheter säger jag som vi måste se till att förhindra! Vem vet när sakerna blir moderna igen, vänta några år så gräver jag säkert fram det oxå..

Idag har jag varit med om en ny upplevelse för mig: vi var runt och tittade på lite olika bilar och helt plötsligt och oväntat stod en helt underbar skapelse där framför mig! Har aldrig tidigare varit med om att bli förälskad i en bil, nu vill jag gärna lära känna den bättre och se om det växer till kärlek och om så är fallet har jag nog hittat min bil! Den är dock inte alls som jag hade tänkt mig att köpa; alltså ingen liten city- tjejbil utan en medelstor lite sportigare tjejbil. Synd bara att det inte fanns något bilförsäljare till hands men vi får väl försöka en annan dag igen..

Nu väntar en kopp te och smörgås med blåbärsmarmelad!

lördags-slapp..

Sitter här idag ja å gubben, skulle egentligen haft "romantisk 3-rätters middag" här hemma nu på kvällen men sköt upp den till ev nästa helg eftersom gubben är hängig med whiskey-röst (är alltid det första tecknet när han blir dålig!) och jag har "tjej-problem" å sitter å snaskar på en påse med godis (behöver jag nämna att alla chokladbitarna är slut för länge sen!)
Vi var iaf iväg till toyota å testade en -07 yaris idag, den va väl ok men inte våran bil så vi fortsätter leta vidare på måndag..
Imorgon väntar långpromenad, städning och efter läggning av sessorna blir det tjejkväll med me, myself & I.. Vi ska kolla på "Bounty hunter" med Jennifer Aniston och tam ta da dam: Gerard Butler!

Önskar att jag kunde vinna lite pengar så ja kan köpa den här:



http://www.audi.se/


ett trevligt brev!

Idag låg det ett efterlängtat kuvert i brevlådan, så just nu sitter jag alldeles bredvid 6 biljetter till UFC 120 i London! Kommer att bli superkul, jag längtar som en tok..
Å fredag är det igen, men jag ska in en sväng imorgon för några timmars arbete och efter det blir det ut på "car-hunting"
Lade in lite bilder på datorn från snuttans kamera så bjuder på en bild på mig som ja faktiskt tycker att vart ganska cool.. Min lilla paparazzi!





Yey!!! mkt efterlängtat brev..

ny bil!

Ojojoj va dagarna rullar på å ett, tu, tre så är det snart helg igen.. Men jag klagar inte, man brukar ju säga att när man har roligt går tiden fort! Just nu är jag inne i en period när det mesta känns toppen; trivs super med min underbara familj och underbara vardag, är super att vara på jobbet med så underbara arbetskamrater.. Är helt enkelt minst sagt nöjd med tillvaron!
Vi har här hemma kommit fram till beslutet att en till bil behövs; en "liten-billig i drift-tjej-bil", helst i nån bra färg men ej nödvändigt.. Hur som så sitter man ju och kollar ganska mkt på nätet, hittade toyota aygo som jag nästan är helt säker på att jag vill ha om det blir en nybil, vi har ju liksom inte riktigt bestämt oss än.. Annars är jag inte inkörd på nån speciell modell om det blir en bättre begagnad.. Men skulle pengarna inte ha någon betydelse i frågan skulle jag helt klart välja en sprilland ny "Shirazröd Metallic Audi A1"
http://configurator.audi.se/controller?next=summary-page&mandant=accx-se

Nu blir det iaf en rulle tillsammans med min underbara älskling!

sugen på godis..

Det är sjukt va mkt energi som dras ur en när man har riktig storstädning! Tar och bjuder in mig själv på en kopp kaffe hos mor och far för att förhindra ev småätning ;)

time out

Verkar inte bättre än att min kropp tagit time out, är väl egentligen väntat med tanke på min kropps underskott av energi.. Så idag har jag stängt in mig med snabeldraken och hans vän moppen, ur högtalarna ljuder Lars-Olof Larssons "Gustav Vasa - landsfader eller tyrann?"


Hade gärna haft denna, inbillar mig att det blir roligare att städa då!

http://www.bokus.com/

Snart dags att klicka hem en ny ljudbok..
http://www.bokus.se

pustar ut!

Puhh! Vilken dag, vi har haft full fart här hemma från 05.30 imorse till typ nu.. Började med att rensa det värsta på förmiddagen, sen när lillis sov middag tog ja och vovven en skogspromenad. Jag älskar att vara ute i skogen på hösten! Efter det var det matdags och sen en tur tillsammans med prinsessorna, mamsen och vovven för lite blåbärs-plockning. Hittade inte jättemycket men iaf tillräckligt med blåbär.
Sen hann vi bara innanför dörren när stor-sessan och gubben skulle börja tvätta och städa bilen, lill-sessan ville vara ute och leka så ja passade på att börja med gräsmattan men som det så ofta blir när man har smått så tröttnade tjejen snart på att mamma va så tråkig så jag hann bara med halva mattan, får försöka hinna klippa resten imorgon! Så vi tog ner några äpplen från trädet som vi tänkte använda imorgon vid äppelscones-bakning.
Sen handling, läggning, matlåde-lagning, kokning av blåbärsmarmelad som precis ställdes in i kylskåpet för svalning och nu sitter ja och älsklingen här en snabbis innan det blir filmmys.. Hmm, undrar vilken rulle det blir?! Gubben hade tre med sig hem från hemmakväll igår: "I love u phillip morris", "Clash of the titans" och "En galen natt". För mig spelar det absolut ingen roll, vill ju se alla tre!



Hade bärstolen på ryggen eftersom lillis är alldeles för liten för att klara av att gå själv i skogen!
Synd bara att hon inte visste det så hade jag inte behövt släpa på den i onödan..



Från en av min och tjejernas tidigare utflykter..

längtar efter hösten!

Är faktiskt nöjd med sommaren nu och kan knappt vänta tills hösten kommer på riktigt.. Men det känns att den är på väg iaf!
Här hemma har det inte hänt speciellt mkt oväntat, det har varit jobb några dagar och sen slappning på kvällarna (precis som det ska!). Idag var jag och tjejerna iväg till bror en sväng på lite fika, fick en supergod sockerkaka med blåbär! Måste vara inne i en blåbärs och svamp-period för det är saker jag lätt skulle kunna äta varje dag, flera gånger om dagen! Nu ligger bruttorna och sussar och gubben ska åka iväg för att fixa grejer till våran "pizza & film-mys kväll"
Morgondagen bjuder nog på en tur i blåbärsskogen eftersom jag snart har slut på min supergoda blåbärsmarmelad.. Ska nog slå mor en pling och kolla om hon vill med oxå.

Nu ska jag snart gå och stassa om till mys-morgonrocken och inta platsen i min fotölj.


tired as h...

Haft en intensiv dag idag! Har iaf fått lite bra gjort. Var en sväng till volvo för att få tillbaka lite pengar som vi hade fått betala för mycket när vi böt framruta i somras, att få extra-pengar är alltid roligt! De hamnar direkt i Las Vegas-högen. Jag och gubben har börjat spara undan för att komma ivåg på bröllopsresan nångång, vi har ju bara varit gift i 4år nu i oktober. Men man brukar väl säga: bättre sent än aldrig!
Tänk va fort tiden går, det innebär att vi typ varit tillsammans i 7,5år. Mycket har hänt under den tiden, både bra och dåliga saker. Bäst är absolut när vi fick våra underbara prinsessor och sämst måste jag säga har nog varit mina perioder med problem med kosten. Jag har ju precis som de flesta tjejer en sorts ätstörning och de tillfällen när det varit som värst har det varit väldigt jobbigt för min älskling, men jag är oerhört tacksam att han har stöttat mig och varit vid min sida hela tiden! Nu har jag äntligen, för första gången lyckats gått ner i vikt på ett bra sätt. För att minska den här gången började jag med att sätta upp mål som ligger långt fram i tiden d.v.s. 1-2år och sen började jag med att göra små förändringar. Efter det har det bara rullat på och nu är det bara en del av vardagen, det känns inte ens som jag jobbar för kilona. Kilona förresten är inte speciellt relevant för mig utan jag går efter kläd-storlekar. Men tänkte faktiskt försöka ta mig till svärmor och svärfar och väga mig i helgen, är där jag väger mig eftersom jag lätt blir fixerad vid vikten och har lätt att hoppa över måltider för att få bort några hekto så vi har valt att inte ha någon våg här hemma.
Jaja, nog tjatat om detta..

Vad jag mer har gjort idag är de vanliga promenaderna med pan (2*4km) och sen har jag fortsatt med kläderna som verkar vara ett evighetsprojekt, lagomt till jag fått bort högen har jag lyckats tvättat och fått ihop en ny..
Nä, ska nog ta och drömma mig bort till Vegas nu!


rik

Jag har en svag känsla att jag borde vara rik nu, undrar var min "housekeeper, maid, chef" m.fl. håller hus.. Kanske får ta och leka "arvtagerska" istället för "arbetande hemmafru", behöver bara några som vill leka med mig då.. Rollen som arvtagerska är bokad men alla andra roller finns tillgängliga!
Det är tur att jag är rik på kärlek iaf!

Har återigen tillbringat några timmar med strykbrädan (tur att lill-snuttan sover en stund på dagen) men eftersom det inte är det roligaste sättet jag vet att tillbringa dagen på så strejkar jag en stund och slänger ihop lunch till lillis och går sen iväg till mor å far där stor-bruttan är och låter tjejerna äta lite bär som de älskar att göra! Kanske t.o.m. hinner smita iväg en sväng med vovven oxå..

Idag fick jag ett sånt sug efter en kräftskiva, undrar om man ska försöka fixa till nån liten sån? Synd bara att min make inte äter något som har vuxit upp i vatten!


kvällsmys

Måndag igen. Efter dagens lunch satte jag tjejerna i vagnen och gick för ett snabb-besök på dagis (lämna in bruttans tider), var ett tag sen hon var där nu men hon längtar dit så det är ju bra för på onsdag är vi tillbaka i vardagen igen. Framåt kvällen kom svärmor och svärfar förbi och både jag och gubben fick följa med på varsin åktur på hojen, oj va skoj det va och bekvämt jämfört med när man följde med bror på sporthojen! Nu sitter jag och myser med en kopp te i min nya morgonrock som jag fick av svärmor. Den är rosa, varm och i tunika-modell, helt i min smak! Bara kvar att ordna matlådan till gubben sen är det färdigt-stökat för mig för idag..


Från Hemtex

sunday

Sommar ute idag igen, jag njuter de här sista dagarna innan jag får börja njuta av hösten! Idag har allt sprungit på precis som vanligt med undantaget att det var pizza på menyn.. Såg förresten på film i fredags: "Valentines day" en riktig tjejfilm, lite för mycket tjejfilm för min smak.. Kan säga att den mesta av min koncentration låg på halsduken som jag håller på att virka. Nu sitter jag å gubben i vårat nya "kontor" å umgås å hänger ;)
Life's good right know!


älsklingen hemma

Nu är min gubbe hemma igen efter ett dygn i skärgården, solbränd å fin e han oxå.. Tjejerna ligger i sängarna å vovven e promenerad så nu blir det slapp å mys resten av kvällen!

Sovmorgon

Sov ända till sju idag! Inte tjejerna dock men jag fick göra det för tydligen hade de vaknat i vanlig tid men istället för att komma in och väcka mig hade stor-tjejen satt sig och "läst saga" för lillis. Blir förvånad nästan varje dag över hur stor hon verkligen börjar bli!
Nu blir det promenad med vovven sen ropar vardagssysslorna med städ, strykning, sortering av kläder m.m
Inte att förglömma är att lördagsgodiset måste inhandlas! å skräp slängas (inte riktigt lika roligt)
Tur att det är grått ute idag, går ju liksom lite lättare att motivera sig till såna roliga sysslor då.


Kan inte direkt ligga och njuta såhär i dagens gråa väder..

pustar ut..

Idag är gubben iväg med jobbet i stockholms skärgård, jag har precis fått tjejerna i säng efter en intensiv dag så nu sitter jag en kvart och pustar ut lite innan det är dags att ringa mor så hon får komma å vara "hus-vakt" medans jag tar en cykeltur med vovven.
Det är sommarvärme ute, jag som var lite inställd på höst går å svettas som en tok.. Men det kan jag ta, hösten kommer ju så småningom iaf.
Jag å tjejerna var en sväng till högbo idag och träffade ett par vänner, vi gick en sväng runt sjön och sedan intog vi (tjejerna) lite lätt lunch på kvarnen. Sen har jag försökt röja undan det värsta här hemma, även om det tar tid när man måste sätta ihop möbler och sånt under tiden oxå. Har iaf lyckats rensa upp på bänkarna och golvet och fått ordning på "kontoret". Dessutom har jag (som är usel på teknik) lyckats fått upp både mikron och skrivaren.


just one of those days

Idag är en ganska fullbokad dag, det är ganska sköna dagar egentligen, man vet liksom exakt vad man ska göra då. Just nu sover lill-sessan å stor-sessans "bästis" har äntligen kommit hem från semester så hon sprang dit så fort hon kunde imorse. Jag håller på med dagens mat som blir räk & chili-paj så nu medans pajskalet står i kylskåpet fick jag helt plötsligt 30minuters lugn och ro som jag valde att spendera här framför datorn med en kopp te och lite nagellack. Sen efter maten blir det lite röj här hemma (igen!!), måste väl sätta på lite spackel oxå å sen besök hos mor å far.
När K kommer hem blir det en tur till Valbo för lite shopping å sen e d nog bara läggning av tjejerna, promenad med vovven å sen kväller.. Som sagt: det är skönt att veta vad man ska göra på dagarna..


min dator

Nu har K's nya dator kommit, så även min skärm +mus & musmatta. Är supernöjd! En snygg vit skärm och mus & musmatta i rosa.. Kan inte bli bättre! Blir skönt att vi kan sitta här nere samtidigt ibland på kvällarna.
Mina tillbehör kommer från http://www.inet.se/ och jag kan verkligen rekomendera dem, beställde i lördags och kom igår (alltså tisdag).



Min nya mus & musmatta från http://www.inet.se/

halvvägs till helg :)

Idag lyser solen här hos oss, ja å tjejerna har först tagit vanliga morgonpromenaden med vovven på 4km och sen var vi ut i skogen och plocka lite blåbär som jag nu har hunnit kokat marmelad på. Så till helgen nalkas det nygräddade scones med blåbärsmarmelad..
Igår när vi hade fått på oss "skogs-vänliga" kläder och tog en sväng förbi mor o far så va de på väg ett ställe som heter biståndsgruppen och ligger i valbo för lite second hand shopping så då följde vi med dem dit istället och sköt upp skogsturen till idag.
Igår kväll körde vi lite kvällsmys med rulle igen, denna gång föll valet på "from Paris with love" starring John Travolta. Tycker inte att det va så mkt tjej-film över den, skulle nog snarare benämna den som "action ala stallone". Men jag trivs så bra med mitt sällskap och i vårat "nya" vardagsrum så inte ens en sån film tar bort mysfaktorn.



blåbär

Igår vart det en titt på snabba cash tillsammans med min älskling, kan helt ärligt säga att jag tyckte den va tråkig.. Så så va det med det, trevligt ändå med myskvällar!
Nu före lunch har vi haft litet besök av en "gammal" kompis och hennes två söta pojkar, mkt trevligt att få tjattra lite ibland. Nu har vi hunnit med att inta dagens mat och det lutar åt att jag å prinsessorna stassar om och beger oss ut på blåbärsjakt i skogen, lika bra att passa nu när vädret är så pass bra..
Satt å flippa lite inne på hm's hemsida och hitta då denna höstoutfit som ja mer än gärna skulle ha, hela kittet dessutom för ca 1080:- det tycker jag att är prisvärt..




måndag igen

sitter här med en kopp te medans jag skriver upp inköpslistan. Idag blir en "nytto-dag" med tvätt samt försök att organisera upp lite mer, var å köpte lite hall-förvaring samt garderob till tjejerna igår.
Annars i helgen var det som sagt dejt i lördags, mat på brända bocken och sedan bio-besök.. Filmen som sågs va inception med mr DiCaprio (grym skådespelare), tyckte filmen var väldigt intensiv (gällde att hänga med hela tiden) men bra. Sen igår va det först lite shopping och senare på kvällen umgicks vi med vänner och tittade på UFC 117, mkt bra matcher! Nu ser jag fram emot 118 med BJ..


ensamma hemma

prinsessorna har precis åkt iväg med farmor o farfar, å va stor-tjejen har längtat! På förmiddagen har ja fixat svärmor å svägerskan, under tiden passade svärmor på att röja det värsta här hemma (verkligen behov mitt i all rust å röra) så nu tar ja det lugnt en timme med en kopp te å nagellack innan det blir promenad med vovven å sen in till Gävle för dejt the american style (dinner & a movie).. Det är gubben som styrt upp det hela så jag har ingen aning om vad vi ska se (chansar på inception) men jag infinner mig å försöker va så ljuv ja bara kan så hoppas jag på en super kväll!


Inte igår..

Tiden bara öser på å helt plötsligt är det snart höst.. Här hemma rullar allt på av bara farten. Det är mkt att göra just nu men det är ju roligt att ha det så ibland å.
Just nu sitter ja å väntar på att kantarellerna som jag förväller ska bli färdiga, har tillbringat ca 4h till att rensa dem å sedan ca lika länge till att förvälla dem men nu har ja snart ett rejält gäng i frysen sen bär det nog av ut i skogen nästa helg igen.
Annars idag har ja tvingats rensat kylskåpen eftersom det stora slängde in handduken så nu får vi se till att klara oss endast med det lilla! Har även hunnit med att få syster att bli "redhead" igen, hon är så snygg i rött hår!!
Nu får jag nog dra mig upp mot sängen för imorgon är det fullt schema igen..


RSS 2.0